Početak
O nama
Turizam
Ekskurzije
Izleti
Turizam / Letni / Pomorie

   Pomorie se nalazi na malom poluotoku, povezan kopnom uzkim prevlakom. Grad se nalazi 22 km severno od Burgasa na putu ka međunarodnom turističkom centru Sunčani breg. Sa severa se nalaze slano jezero i solane, a sa južne strane prolazi široka aleja, koja povezuje Stari i Novi grad. Pomorie se nalazi na 8 km od međunarodnog aerodroma Burgas i na 18 km od Sunčanog brega, koje ga čini lako dostupnim za transport.

   Za razvoj turizma grada pomažu i prirodni uslovi, koji su jedinstveni. Blizina mora daje mogučnost turistima dugo da koriste plaže. Zima je blaga, a jesen duga i prijatna. Leto je bez velikih vrućina i bez visokih dnevnih temperatura, što dozvoljava turistima celodnevni prestoj na peščanim plažama. Vazduh je čist, bez smoga, a isto i morska voda, koja leti dostiže do 27-28 o C, što je čini prijatnu za kupanje.

   Obala je plitka sa ravnim peščanim dnom, bez dubina i kamenja. Pesak širokih plaža sadrži železo, kvarc i mangan, što ga čini lekovitim.

   Zaliv Pomorija je pravi raj za ljubitelje vodnih sportova i ribolova.

   Najviše, čime grad se slavi i čime je poznat i van granice Bugarske, to je lečenje lekovitim blatom slanog Pomorijskog jezera..


   U svojoj 2500 godišnoj istorii uvek ljudi su koristili ovo lekovito blato, koje sa velikim uspehom leči čitav red bolesti kao reumu, sterilnost, bolesti nervnog sistema i kože. Nedaleko od slanog jezera se nalazi veliki moderni medicinski centar u kojem radi stručno medicinsko osoblje sa kabinetima i procedurnim salama.

   Od 2001 godine sa sredstvama Europskog Saveza u Pomoriju je izgrađen Centar za rehabilitaciju invalida.

   Svake godine Pomorije postaje sve lepše. Blizina mora do privatnih soba i hotela, takođe brojnih kafana, restorana i mesta za zabavu privlače u grad svake godine brojne turiste.
Language  Letni
Zimski
Lečebni
Copyright © Miketour.net ' 2008  
Serbian Russian Polish English Bulgarian